torsdag 10 oktober 2013

iPhone byta användarkonto till iCloud

Det går att få till ett riktigt jävligt moment 22 på en iPhone om du av någon anledning behöver byta mailadressen till ditt Apple-id. Att logga ut och byta det på Appstore är inga problem men det är värre med iCloud av någon konstig orsak.

Om du redan har bytt mailadress i Appstore och har Hitta min iPhone aktiverat blir det ännu värre. Det går INTE att radera mobilen med det aktiverat. Inloggningsrutan till iCloud för att stänga av detta är till din gamla mail och du kan inte ändra den.

Den krångliga men bevisligen fungerande vägen är att göra så här.

1. Logga ut från Appstore i din mobil och eventuella andra ställen du är inloggad på.

2. Logga in till https://appleid.apple.com för att hantera ditt Applekonto. Ändra tillbaks ditt Apple-ID och primär e-postadress till den gamla adressen. Om du kommer åt bekräftelsemailet bekäfta inte bytet för detta är bara temporärt. Se till att fortsätta vara inloggad!!

3. På din iPhone, gå till iCloud och avaktivera Hitta min iPhone, nu fungerar det att logga in till din gamla mail. För att byta iCloudkonto måste du också radera kontot. Innan du gör detta se till att ta backup på dina bilder för att vara säker.

4. När iCloudkontot är raderat ändra tillbaka ditt Apple-ID och primär e-postadress till den du vill ha. När du får detta bekräftelsemail se till att svara på det så att allt ska fungera igen.

5. Logga in med rätt mailadress till iCloud, om du tar backup till iCloud måste du göra detta direkt för de gamla backuperna fungerar INTE, de gamla backuperna pekar till fel mailadress och är värdelösa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

One or more intermediate certificates missing

När jag försökte att installera ett Wildcardcertifikat på en webbserver fick jag följande felmeddelande som bild visar att det saknar ett ...