tisdag 18 november 2014

iOS8 Aktivera medicinskt ID

Det finns en mycket bra funktion som det inte skrivs om tyvärr men som alla borde aktivera.

Om du inte har det så bör du skapa en kontakt i din mobil som heter ICE, som betyder In Case of Emergency. Med det så är det enkelt för vem som helst att ringa till närmaste anhörig om det händer något.

Tyvärr finns det ett stort problem om man har aktiverat skärmlås, då kommer man inte åt kontakterna och får inte fram ICE.

Nu har Apple tänkt till och med iOS8 finns det en app som heter Hälsa. Här kan du fylla i viktiga uppgifter om dig samt ange nödnummer och relation till de personerna. Se bara till att du aktiverar så att det ska synas på låst skärm.

För att aktivera gör du enligt instruktion nedan:

1. Öppna Hälsa och klicka på Medicinskt ID.

2. Klicka på skapa medicinskt ID och fyll i de uppgifter som du vill ha med, fyll i så noggrannt som möjligt. När du är klar klicka på Spara. OBS! Se till att alternativet att Visa på låsskärm är aktiverat.

För att testa att det fungerar lås din mobil. Svep på skärm och nu ska du se Nödsituation längst ner till höger på skärmen. Klicka på den och sen på Medicinskt ID så ska du se all information som du fyllde i.

Bra hjälp om man får akuta problem och en okänd eller ambulanspersonal hittar dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

One or more intermediate certificates missing

När jag försökte att installera ett Wildcardcertifikat på en webbserver fick jag följande felmeddelande som bild visar att det saknar ett ...