tisdag 14 oktober 2014

HP EliteBook tappar länk på WiFi

Några användare med olika modeller av HP EliteBook har upplevt att de ofta tappar länk när de är uppkopplade via WiFi. Det märks inget på nätverksikonen att det skulle vara problem, det enda är att när de försöker öppna en URL är att sidan kan inte visas.

Efter lång felsökning och googlande på detta hittade jag till slut detta på HPs support att lösa detta: HP Notebook PCs - Wireless Connection Drops when Symantec EndPoint is Installed

Felbeskrivningen på detta är: "The wireless LAN connection drops intermittently during normal use when Symantec EndPoint is installed. Additionally, after the connection is lost, the Wireless Device Status continually cycles between "Acquiring Network Address" and "Attempting To Authenticate"

Lösningen är: "To resolve this issue, set the Symantec EndPoint "Allow EAPOL authentication" rule as the first firewall rule. If any other rules are listed prior to "Allow EAPOL authentication" rule, authentication will fail because packets are delayed while other rules are processed"

Tyvärr står det inte var man ska ändra detta och det var inte det lättaste att hitta heller. Det var varken på Windows brandväggen eller i antivirusprogrammet utan i SEPM och policy för brandväggen. Jag ändrade här så att brandväggsregeln för EAPOL är överst och såg till så att klienterna fick denna uppdatering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

One or more intermediate certificates missing

När jag försökte att installera ett Wildcardcertifikat på en webbserver fick jag följande felmeddelande som bild visar att det saknar ett ...