torsdag 17 januari 2013

Första intryck Windows 8

Installerade en mer än 3 år gammal bärbar med Windows 0 Pro idag. Datorn har en Dual-core och med 4 GB ram och en mycket slö disk men det är intressant att se hur det kommer att fungera.

Installation av Windows 8 var enkel, liknande installation som med Windows 7 och den gick ganska snabbt. När installation var klar och skrivbordet dök upp var första stilla undran vad i helv...? En massa stora ikoner över hela skrivbordet och startmenyn borta.

Anpassat för pekskärm men det vore tacksamt om MS kunde ha gjort så att installation känner om man har en sådan eller inte.

Som tur är finns det sök för att hitta det man vill använda men den är också otroligt ologisk. När man skriver ett sökord söks det som standard i appar och det är vad jag vill minst av allt. Det går säkert att ställa in men varför inte inställningar som standard?

Mer gnäll, aktivering är mycket sämre i Windows 8, det går att aktivera men inte att ändra produktnyckel som var enkelt i Windows 7. För att göra detta blir det att använda Powershell och samma kommandon som  med Windows 2012. Se mitt förra blogginlägg hur man gör detta.

Det positiva är att det känns nytt och modernt, så modernt att man känner sig riktigt vilsen. Den känns snabbare än Windows 7 på alla sätt och det är positivt. Installationer går också enkelt och snabbt vilket är mycket bra.

Det blir att testa Windows 8 mer och kanske köpa en Surface för att testa den på pekplatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

One or more intermediate certificates missing

När jag försökte att installera ett Wildcardcertifikat på en webbserver fick jag följande felmeddelande som bild visar att det saknar ett ...